Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija preuzela ilegalno vojno naoružanje

09.02.2021.

14:52

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Policijska uprava brodsko-posavska

Foto: Policijska uprava brodsko-posavska

Foto: - / -

Brodsko-posavska i požeško-slavonska policija jučer su preuzeli ilegalno vojno naoružanje - puške, ručne bombe i streljivo koje je predalo pet osoba. Na nasipu u blizini Jagodnjaka, djelatnici tvrtke tijekom izvođenja radova pronašli su dio protupješačke mine PMA3.

U brodsko-posavskoj županiji građanin s područja općine Garčin predao je ručni bacač raketa M80, kalibra 64 mm. U drugoj predaji, građanin s područja Okučana predao je sedam ručnih bombi (ručnu bombu M52, ručnu bombu M75 i pet ručnih bombi M50). Oružje je iz Domovinskog rata, a osobe su ga pronašle čisteći gospodarske zgrade.
Policijska uprava požeško-slavonska u ponedjeljak je od tri građanina s područja Pakraca preuzela dvije puške, dvije ručne bombe, šest patrona i ukupno 375 komada streljiva.
Iz obje policijske uprave pozivaju građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju ilegalno oružje i druga eksplozivna sredstva da pozivom na broj 192 učine prvi korak prema dragovoljnoj predaji oružja bez sankcija.
Iz policije posebno apeliraju na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne odlažu u kontejnere za smeće ili ostavljaju u prirodi jer na taj način izravno ugrožavaju živote drugih osoba.
Na mjesto pronalaska mine kod Jagodnjaka došao je policijski službenik specijaliziran za protueksplozijsku zaštitu, koji je  na siguran način izuzeo minu, priopćeno je iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.