Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija privodi sudionike nereda nakon utakmice Osijek-Lokomotiva

27.07.2020.

17:24

Autor: Radio Osijek/TM

Policija privodi sudionike nereda nakon utakmice Osijek-Lokomotiva

Policija privodi sudionike nereda nakon utakmice Osijek-Lokomotiva

Foto: - / -

Policija nastavlja otkrivati i privoditi sudionike subotnjih nereda kod istočne tribine Gradskoga vrta. U Wilsonovoj je na video zidu utakmicu Osijek-Lokomotiva pratilo oko dvije tisuće ljudi, a nakon završetka dio njih pokušao je ući na stadion te se sukobio s policijom.

Priopćenje iz Policijske uprave osječko-baranjske prenosimo u cijelosti:
"Nakon završene subotnje utakmice u Osijeku veća skupina navijača nasilno je provalila vrata na istočnoj strani stadiona, kojom prilikom su na policijske službenike Interventne jedinice policije bacali razne predmete (veće komade opeke, kamenje, staklene boce) zbog čega je osam policijskih službenika ozlijeđeno.
Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana više osoba je privedeno u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda i napadu na policijske službenike.
26-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz „Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima“ nakon kriminalističkog istraživanja prepraćen je na prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku, gdje je proglašen krivim te mu je određena novčana kazna u iznosu od 5.000,00 kuna. Izrečena mu je zaštitna mjera zabrana prisustvovanja na nogometnim utakmicama na području RH na kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i „NK-Osijek“, uz obvezu javljanja u policijsku postaju, zabrana odlaska u inozemstvo na utakmice u kojima sudjeluje Hrvatska nogometna reprezentacija i NK Osijek s obvezom javljanja u policijsku postaju u trajanju od jedne godine.
Uhićene su i kazneno prijavljene još tri osobe: 30-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka i 31-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka za kojih postoje osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo „Napad na službenu osobu“, „Izazivanje nereda“ i „Oštećenje tuđe stvari“. Počinitelji su predani pritvorskom nadzorniku.
S obzirom da je dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem i pregledom video-nadzora utvrđen identitet više osoba koje su sudjelovale u neredima nakon utakmice i napadima na policijske službenike, nad njima će se provesti kriminalističko istraživanje", stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.