Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija spasila ribiča iz nabujale Drave

15.04.2021.

11:15

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

65-godišnji Veliškovčanin u utorak se nije vratio s pecanja i supruga je prijavila nestanak. Pronađen je jučer popodne u nabujaloj Dravi, dok se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu. U potrazi su, uz interventne policajce sudjelovali HGSS, ribiči i lokalno stanovništvo.

Priopćenje policije donosimo u cijelosti:
U utorak, 12. travnja, u prijepodnevnim satima, 65-godišnji hrvatski državljanin iz Veliškovaca odvezao se biciklom na pecanje na rijeku Dravu u blizini mjesta Gat. Tijekom večeri 65-godišnjak se nije vratio kući s pecanja i nije se više javljao na mobilni telefon. Zbog sumnje da se 65-godišnjem suprugu nešto dogodilo, supruga je 13. travnja, u 19,45 sati, u Policijskoj postaji Belišće prijavila da se 65-godišnji suprug nije vratio kući s pecanja i da se više ne javlja na mobilni telefon. 
Po zaprimanju prijave o nestanku osobe, policijski službenici Policijske postaje Belišće organizirali su potragu u kojoj je sudjelovalo i više djelatnika HGSS i ribiča udruge Gat, a koja je trajala kasno u noć. Jučer 14. travnja, u jutarnjim satima, nastavljena je potraga za nestalim 65-godišnjakom, u koju su bili uključeni i policijski službenici Interventne policije Osijek kao i lokalno stanovništvo.
Policijski službenici interventne policije su u 16,10 sati, u predjelu zvanom „Komarice“ nedaleko mjesta Gat u rijeci Dravi, pronašli 65-godišnjaka, a koji se zadnjim atomima snage grčevito držao za granu boreći se za vlastiti život. 
Hitnom intervencijom unesrećenog su izvukli iz hladne i nabujale rijeke i u zadnjem trenutku spasili mu život.
Zbog iscrpljenosti i pothlađenosti 65-godišnjak je prevezen je u Kliničku bolnicu Osijek, gdje su liječnici utvrdili da nema drugih ozljeda osim pothlađenosti te je zadržan na liječenju", stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.