Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija u suradnji s građanima darovala knjige

09.09.2020.

14:30

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U dvorištu Policijske uprave Osječko baranjske predstavljena je donacija knjiga koje su prikupili građani i različite ustanove, namijenjenih humanitarnim udrugama. Kako je rekao Ivan Pakšić iz policijskog odjela prevencije prikupljeno je gotovo tri tone knjiga

"Kroz višemjesečno prikupljanje uspjeli smo angažmanom građana koji su donirali različite knjige, a u akciju su se uključili Gradska i sveučilišna knjižnica i druge organizacije, prikupiti oko tri i pol tone različitih knjiga koje ćemo darovati Udruzi oboljelih od limfoma i karcinoma Hrvatske", rekao je Ivan Pakšić iz Odjela prevencije Policijske uprave Osječko baranjske. Prema njegovim riječima ovakvim projektima aktiviraju se građani i zajednica da razmišljaju o dobrobiti zajednice i svih građana i izvan granica županije.

Akcija prikupljanja knjiga provodila putem IPA-e, međunarodnog policijskog udruženja kojoj je geslo "Služimo kroz prijateljstvo". Predstavnik regionalne IPA-e Božidar Vrselja, rekao je da vrijednost knjiga u dva puna kombija nema financijsku vrijednost, nego isključivo duševnu, jer je to društveno koristan rad. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.