Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija u suradnji sa zajednicom do boljih rezultata

13.04.2018.

13:26

Autor: Željko Kovačević

Načelnik PU OBŽ Ladislav Bece (foto Dubravka Petrić/PIXSELL)

Načelnik PU OBŽ Ladislav Bece (foto Dubravka Petrić/PIXSELL)

Foto: - / -

Načelnik policijske uprave osječko-baranjske Ladislav Bece sa suradnicima potpisao je u Donjem Miholjcu sporazume o međusobnoj suradnji pri provođenju i financiranju operativnih projekata na područjima grada i općine.

Sporazumi su potpisani s gradonačelnikom Donjeg Miholjca Goranom Aladićem, načelnikom općine Magadenovac Stjepanom Živkovićem, načelnikom općine Marjanci, Darkom Dorkićem, načelnikom općine Viljevo, Dominikom Kneževićem te načelnikom općine Moslavina, Zdravkom Šimarom. Potpisivanjem sporazuma nastavlja se, prema ocjeni policije, izvrsna dugogodišnja suradnja policije i lokalne zajednice s ciljem stvaranja zajednice koja brine. Temelji nastavka suradnje potvrđeni su i na sjednici Vijeća za prevenciju grada Donjeg Miholjca i općina Viljevo, Magadenovac, Podravski Podgajci i Podravska Moslavina s predstavnicima Centra za socijalnu skrb te predstavnicima osnovne i srednje škole u Donjem Miholjcu. Na sjednici Vijeća je prihvaćena odluka o koordiniranju lokalnih programa prevencije kriminaliteta, s ciljem unaprjeđenja stanja opće sigurnosti građana, javnog reda, zaštite materijalnih dobara te povećanja ukupne kvalitete života. Temeljna zadaća Vijeća u suradnji s policijom je poticanje i promicanje aktivnosti usmjerenih povećanju sigurnosti, prevenciji štetnog ponašanja, smanjenju osobnog osjećaja straha građana od kriminaliteta, podizanju ukupne kvalitete života na miholjačkom području te usklađivanje djelovanja nositelja tih aktivnosti. Potpisani su i pojedinačni sporazumi pod zajedničkim nazivom „Zajedno više možemo“. Cilj je provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju zlouporabe sredstava ovisnosti, prevenciju činjenja kaznenih djela i prekršaja, te posebno kazneno-pravnu zaštitu djece i mladih, ali i ostalih građana.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.