Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija uspješna u suzbijanju prometa drogom

19.10.2020.

12:48

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

Proteklog je vikenda policija u Osijeku otkrila improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane, a u Baranji, Osijeku i Viljevu otkrila osobe koje su posjedovale tu opojnu drogu u količinama od 1,13, 3,8 i 6,9 grama.

"Jučer, 18. listopada, temeljem naloga suda u Osijeku, kod 34-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka obavljena je pretraga doma i drugih prostorija. Policijski su službenici pronašli improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane, opremljenog uređajem za emitiranje svijetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka za unutarnji uzgoj biljaka. Osim laboratorija u pretrazi je pronađeno i oduzeto 1927,2 grama marihuane, 2555 sjemenki marihuane, 2 mililitra ulja cannabis, drobilicu za usitnjavanje marihuane i 500 kuna u raznim apoenima", priopćeno je iz Policijske uprave osječko-baranjske. 34-godišnjak je zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ uhićen, a kriminalističko se istraživanje nastavlja.
Istog dana, pretragom doma i drugih prostorija kod 23-godišnjaka iz Viljeva policija je pronašla i oduzela 6,9 grama marihuane, preciznu digitalnu vagu i drobilicu za usitnjavanje marihuane. "
Provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 23-godišnjak počinio kaznena djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i „Omogućavanje trošenje droga“ te podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu", stoji u priopćenju.
U subotu, 17. listopada oko 22 sata, u Grabovcu, policijski su službenici zaustavili 18-godišnjaka i 19-godišnjakinju koja je kod sebe posjedovala PVC vrećicu s marihuanom težine 3,8 grama, ručno izrađenu cigaretu tzv. "joint" težine 1,2 grama i drobilicu za usitnjavanje marihuane.
Istog dana, temeljem naloga suda u Osijeku, kod 23-godišnjaka obavljena je pretraga doma i drugih prostorija. Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli oko 1,13 grama marihuane. 
"Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 18-godišnjak iz Kneževih Vinograda i 23-godišnjak iz Osijeka počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama, a 19-godišnjakinja iz Grabovca počinila kazneno djelo omogućavanje trošenja droga. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznene prijave", navodi policija.

 

 

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: Policijska uprava osječko-baranjska

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.