Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija uz Dan planeta Zemlje

23.04.2022.

13:41

Autor: Radio Osijek/TM

Policijska uprava osječko-baranjska na sajmu SALORI

Policijska uprava osječko-baranjska na sajmu SALORI

Foto: PU osječko-baranjska / -

Policijska uprava osječko-baranjska svojim se štandom „ugurala” na Sajam lova, ribolova i turizma – Salori, kako bi, na Dan planeta Zemlje, posjetiteljima skrenuli pozornost na zaštitu prirodnih resursa kao i na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja. Istodobno je u dvorištu Policijske uprave održana radionica, koja je dio akcije prikupljanja čepova za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske 

Akciju su policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske proveli u sklopu nacionalnog projekta „Zdrav za 5“, u dijelu koji se odnosi na očuvanje i zaštitu okoliša i prirode. U sklopu sajma posjetiteljima su se dijelili prigodni edukativni letci, pružile su im informacije o projektu, te im je skrenuta pozornost o zaštiti prirodnih resursa kao i na opasnost koja prijeti životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Predstavljene su i redovite preventivne aktivnosti koje provodi policija.


U dvorištu Policijske uprave osječko-baranjske, u sklopu projekta pod nazivom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, održana je radionica razvrstavanje čepova po bojama što je prva faza izrade novog plakata. Sudjelovali su vijećnici Dječjeg gradskog vijeća Društava „Naša djeca“ grada Osijeka uz pomoć djece iz plesnog studija Shine.

Cilj ove akcije je pomoć Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske na način da se reciklažom prikupljenih čepova osigura financiranje nabave skupih lijekova oboljelima od teških malignih bolesti, a ujedno se pridonosi očuvanju okoliša. Dan planeta Zemlje ujedno je prilika da se razmišlja o ekološkom pristupu recikliranja i savjesnosti djece i odraslih o tom problemu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.