Hrvatski radio

Radio Osijek

Policija zaplijenila arsenal oružja u Belom Manastiru

12.12.2017.

09:41

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija pretraživala obiteljsku kuću i vozilo u Belom Manastiru: oduzeli nekoliko stotina komada raznog streljiva, ručno izrađeni pištolj, tromblonske mine, improviziranu eksplozivnu napravu, topnički projektil, ručne bombe, detonatorske kapisle, protupješačku rasprskavajuću minu...

U sklopu kriminalističkog istraživanja policijski službenici obavili su pretragu vozila i obiteljskih kuća koje u Belom Manastiru koristi 53-godišnji hrvatski državljanin. U pretrazi su pronašli i uz potvrdu oduzeli nekoliko stotina komada raznog streljiva, ručno izrađeni pištolj, nekoliko tromblonskih mina, improviziranu eksplozivnu napravu, topnički projektil, više komada ručnih bombi, dimni uložak za protuoklopnu minu, nekoliko desetaka komada detonatorskih kapisli, protupješačku rasprskavajuću minu, nekoliko desetaka metara sporogorećeg štapina ukupne, nekoliko metara detonatorskog štapina i improviziranu ručnu bombu. Protiv 53-godišnjaka podnosimo kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

"Podsjećamo vas da je još u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez str aha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", kažu policajci u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.