Hrvatski radio

Radio Osijek

Politika se mora oduprijeti bankama

28.03.2013.

15:02

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) pozdravio mjere predsjednika Ive Josipovića za spas prezaduženih građana, ali osudio je politiku banaka za koje je Hrvatska eldorado

Oko 35.000 građana Hrvatske ne može više vraćati svoje dugove i podmirivati obveze.

Ukupan dug građana prema financijskim institucijama je oko 18 milijardi kuna. Građani najviše duguju bankama, te je stoga svoju konferenciju za novinare održanu u Bizovcu predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević i nazvao „S kim mi bankarimo“.

Prvi čovjek HUS-a pozdravio je mjere predsjednika Ive Josipovića koje bi građanima trebale pomoći da prevladaju krizu, prije svega vezano uz vraćanje dugova bankama. Jedna od mjera je i uvođenje osobnog stečaja odnosno bankrota koju je osudio, kaže Matijašević, jedino predsjednik Hrvatske udruge banaka (HUB) Zoran Bohaček.

Stoga je Matijašević pozvao Vladu da je zadnji čas da se odupre bankama tako što će ih prisiliti da uvjete poslovanja i kreditiranja dovedu u istu razinu koje vladaju u zemljama iz kojih dolaze.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.