Hrvatski radio

Radio Osijek

Položen temeljni kamen za Poduzetnički inkubator Antunovac

06.07.2018.

13:36

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U Gospodarskoj zoni Antunovac položen je temeljni kamen za poduzetnički inkubator - akcelerator Antunovac. Projekt je vrijedan 21 milijun kuna a sufinanciran je sredstvima Europske unije .

Poduzetnički inkubator i akcelerator Antunovac veličine je 3200 četvornih metara, imat će 35 ureda, dva poslovno proizvodna prostora, planiran je smještaj dvije poduzetbničke potporne institucije koje su vrlo bitne da bi generirale mlade poduzetnike početnike i pomogle u razvoju već postojećim poduzetnicima, rekla je direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o. Nataša Tramišak. Očekujemo 21-nog postojećeg poduzetnika koji posluju duže vrijeme kojima su potrebne ove usluge, prvenstveno poduzetničke - poslovne infrastrukture i dvanaest novoosnovanih budućih poduzetnika. prvenstveno je projekt osmišljen da bude okosnica i generator razvoja malog i srednjeg poduzetništva općine Antunovac, ali i šireg područja.
Put od ideje do realizacije je ponekU Gospodarskoj zoni Antunovac položen je temeljni kamen za poduzetnički inkubator - akcelerator Antunovac. Projekt je vrijedan 21 milijun kuna a sufinanciran je sredstvima Europske unije.
ad jako dug i činimo sve kako bi on bio što kraći, istaknula je pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac koja nije krila zadovoljstvo zbog današnje svečanosti.
Napraviti jedan ovakav inkubator akcelerator u ovom dijelu Hrvatske iz kojeg obično dolaze neke loše informacije da ljudi iseljavaju hvale vrijedna je informacija i nama je jako važno da su radovi započeli, da će biti završeni prije isteka i da će ih konkretno mikro, mali i srednji poduzetnici moći koristiti.
Ovo je ozbiljan projekt jedne male općine, naglasio je osječko - baranjski župan Ivan Anušić te dodao da su pripreme počele prije četiri godine. Infrastrukturni objekt neće biti hladna infrastruktura koja će ovdje biti na trošku, nego će stvarati nove poduzetnike, gospodarstvenike, ideje, projekte i sve ono što trebamo u ovom dijelu Hrvatske.
Općina Antunovac sa svojim novim vodstvom do kraja će realizirati ovaj projekt te će nastavljaju s novim projektima u kojima imaju potporu županije i resornog ministarstva, rekao je župan Anušić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.