Hrvatski radio

Radio Osijek

Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod kapelice Kraljice Mira

24.06.2019.

12:07

Autor: Radio Osijek

Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod kapelice Kraljice Mira

Položeni vijenci i zapaljene svijeće kod kapelice Kraljice Mira

Foto: - / -

Uoči Dana državnosti vijenci su položeni i svijeće zapaljene kod kapelice Kraljice Mira na Krunskoj utvrdi. Na svečanosti su sudjelovala izaslanstva Županije osječko- baranjske, Grada Osijeka, Hrvatske vojske te predstavnici Koordinacije udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

Čestitku za Dan državnosti uime gradonačelnika Ivana Vrkića i Grada Osijeka uputila je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš. Trebamo se prisjetiti svih onih koji su dali najviše što se može za svoju domovinu, dali su svoj život, podsjetila je Gamoš. Istaknula je da moramo kreirati kvalitetno društvo u kojem ćemo uživati neovisnost naše domovine, uživati slobodu, ravnopravnost, mirno dočekati mirovinu, imati veća socijalna prava, viši zdravstveni standard, poručila je zamjenica gradonačelnika i dodala: "Na nama je da ju kreiramo i da ju izgradimo da bude još bolja za život."
Vijenci su položeni na Krunskoj utvrdi gdje su ispisana imena hrabrih hrvatskih branitelja koji su poginuli za našu slobodu, istaknuo je dožupan Goran Ivanović. Podsjetio je da su političari donosili hrabre odluke kada su se 25. lipnja odlučili za suverenost Republike Hrvatske, no znali smo da tu odluku neće biti lako provesti u djelo i da će slobodu treba izboriti. Ivanović je svim obiteljima poginulih branitelja, svim građanima i građankama Osječko-baranjske županije čestitao Dan državnosti u nadi da će ova nova generacija političara stvoriti bolje uvjete za život u Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.