Hrvatski radio

Radio Osijek

Položeni vijenci u prigodi Dana Osječko - baranjske županije

02.06.2020.

11:01

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U prigodi Dana Osječko - baranjske županije, na krunskoj utvrdi kod kapelice Kraljice mira vijence su položila izaslanstva Županije, Grada Osijeka, Hrvatske vojske i policije te predstavnici braniteljskih udruga.

Čestitku je uputio župan Ivan Anušić.
"Danas slavimo 27 godina osnutka i funkcioniranja Osječko - baranjske županije. Čestitam naravno svim žiteljima Županije njihov dan. Želim svima puno uspjeha, zdravlja, sreće, kako obiteljskog, privatnog tako na profesionalnom i na poslovnom planu i naravno uspjeh i kretanje prema naprijed Osječko - baranjske županije koji je vidljiv, opipljiv, jasan nedvojbeno već par godina. Svi projekti koje smo najavaili, koje želimo realizirati u našoj županiji idu svojim tijekom. Nisu nas zaustavile ni ove vanredne situacije oko koronavirusa i nadam se da će to tako biti ubuduće. Ostalo nam je još na neki način sama realizacija projekata, imovinsko pravni odnosi, projekti, osiguranje sredstava je odrađeno i riješeno zajedno s Vladom Republike Hrvatske zajedno kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Osječko - baranjska županija dobija mjesto koje je trebala imati davno prije, a to je druga po veličini županija u Hrvatskoj, najveća županija na istoku Hrvatske, Županija koja mora biti predvodnik društvenog, gospodarskog, sportskog, kulturnog i svakog drugog kretanja i razvoja Hrvatske, a posebno kada govorimo o istoku Hrvatske. Kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem u ove tri godine u Osječko - baranjsku županiju investirano je 4,7 milijardi kuna. Toliko je ugovoreno i izrealizirano, a projekti koji ne idu u okvir Slavonija, Baranja i Srijem, koje realizira samostalno Osječko - baranjska županija, su projekti koji prelaze preko milijardu kuna", rekao je župan Ivan Anušić.

 

Župan Ivan Anušić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.