Hrvatski radio

Radio Osijek

Polusatna šutnja i ispred đakovačkog Centra za socijalnu skrb

21.04.2021.

16:18

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Polusatna šutnja i ispred đakovačkog Centra za socijalnu skrb

Polusatna šutnja i ispred đakovačkog Centra za socijalnu skrb

Foto: - / -

Prosvjedu pod nazivom "Čujete li našu šutnju?" ispred đakovačkog Centra za socijalnu skrb, u kojem se prije dvije godine dogodila tragedija u kojoj je dugogodišnji korisnik iz vatrenog oružja ubio dvoje djelatnika, pridružile su se 23 njegove djelatnice.

Nakon polusatne šutnje ispred đakovačkog Centra za socijalnu skrb, sindikalna povjerenica Glorija Odobašić pozvala je Vladu, mjerodavno ministarstvo i institucije na brže reagiranje u rješavanju problema s kojima se susreću socijalni radnici. Upozorila je na manjak stručnjaka, neodgovarajuće uvjete rada, na potrebu boljeg Zakona o socijalnoj skrbi i Obiteljskog zakona.
"Naš posao podrazumijeva previše papirologije, previše ovlasti. Ono što ljudi ne mogu zamisliti je jedan radni dan socijalnog radnika kada ima intervenciju. Nas je premalo, a iako nas je premalo činimo sve da odradimo sve propisane aktivnosti da zaštitimo obitelj, dijete, odraslu osobu, staru i nemoćnu osobu. Znači, dajemo maksimum, dajemo sve od sebe, čak i više od toga. Zadovoljan možeš otići kući jedino ako si obavio posao kako treba", rekla je Odobašić
Pozvala je mjerodavne da ne prepisuju tuđe zakone, nego da ih mijenjaju u skladu sa specifičnim okolnostima i situacijama na našem području.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.