Hrvatski radio

Radio Osijek

Pomagati sugrađanima njihova je misija

01.01.2015.

05:57

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zahvaljujući velikom broju sponzora koji su se odazvali pozivu osječkih Lionsa iz kluba "Kuna", božićni su blagdani uljepšani brojnim obiteljima s područja Valpova, Belišća, Darde, Tenje, Brijesta i Osijeka, koji žive u teškim socijalnim i materijalnim uvjetima.

„Na adrese potrebitih sugrađana pristigli poklon-paketi s prehrambenim proizvodima i higijenskim potrepštinama koje će dostajati i za neko buduće vrijeme, a slatkišima, voću i igračkama posebno su se obradovali najmlađi“, kaže Renata Trischler iz osječkih Lionsa i dodaje kako je osnovna misija njihovog djelovanja rad za opću dobrobit i unapređenje svoje okolice i svijeta kroz vlastito služenje i podizanje svijesti društva o potrebi pomaganja osobama koje su u stanju socijalne i druge potrebe.

Veliki broj dječjih igračaka prikupljen je u posebnoj akciji u organizaciji Lions kluba "Kuna" koja je provođena od početka prosinca u dva osječka vrtića. U okviru akcije pod nazivom "Djeca djeci" mališani iz dječjih vrtića  "Stribor" i "Lane" bili su pozvani da poklone po jednu svoju igračku, a veliki odziv mališana i njihovih roditelja razveselili su na kraju ove akcije djecu smještenu sa svojim majkama u osječkoj Sigurnoj kući.

Osječki Lionsi iz kluba "Kuna" nastavljaju humanitarne aktivnosti pa će već početkom siječnja biti organizirana i nova akcija prikupljanja knjiga za obnovu knjižnice u osnovnoj školi Ivana Filipovića u Račinovcima, području teško stradalome u poplavama prošloga proljeća. U suradnji s Udrugom studenata Građevinskog fakulteta u Osijeku (SGFOS), u tjednu od 7. do 14. siječnja 2015. godine prikupljat će se knjige primjerene osnovnoškolskom uzrastu, a ponajviše lektirni naslovi koji će biti donirani knjižnici OŠ Ivana Filipovića. Ostale knjige koje Osječani budu željeli donirati u okviru ove akcije biti će darovane općinskoj knjižnici u Drenovcima i gradskoj knjižnici i čitaonici u Vinkovcima. Osječki Lionsi pozivaju svoje sugrađane da ih podrže u ovoj akciji i poklone knjigu ili dvije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.