Hrvatski radio

Radio Osijek

Pomoć osječkoj Pedijatriji stradaloj u olujnom nevremnu

04.07.2016.

13:16

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građani Osijeka pokrenuli su humanitarnu akciju pomoći Klinici za Pedijatriju KBC-a, koja je prošloga tjedna u olujnom nevremenu ostala bez krova. Sredstva se mogu donirati na račun Kliničkog bolničkog centra Osijek.

  Prema posljednjim procjenama šteta je nešto veća od 2 milijuna i 700 tisuća kuna. Tranutačno se male pacijente mora smjestiti na druge lokacije unutar Klinike za pedijatriju.Naime, voda još uvijek nadire, jer se slijeva iz prostora s najvišeg,četvrtkog kata po cijeloj vertikali zgrade. Nitko nije ozlijeđen, ali su djeca u šoku jer su gledala  što se događa i pratila lica svojih roditelja koji su im bili u posjetu. Na sreću ili na žalost, djelatnici zdravstvenih ustanova s ovoga područja znaju se nositi s različitim razaranjima i nesrećama.Reakcije na pokrenutu inicijativu građana o humanitarnoj akciji za pomoć bolnici su različite.Od negodovanja, čuđenja, do velikih nesebičnih ponuda.Kako saznajemo, ministar zdravlja Dario Nakić, odobrio je  potpis vršitelju dužnosti ravnatelja na iznos od 750 tisuća kuna za ponuđenu pomoć. Ova je nesreća samo pokazala  stanje u kojem je najveća zdravstvena ustanova u ovom dijelu Hrvatske u koju se godinama nije pravovremeno ulagalo.Činjenica je da su potrebe regije od gotovo milijun stanovnika davno prerasle mogućnosti KBC-a Osijek. No, i to će ostati za neka bolja vremena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.