Hrvatski radio

Radio Osijek

Pomoć starim, zaboravljenim i zanemarenim sugrađanima

20.03.2017.

12:49

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Volonteri Rijeke ljubavi stigli su jutros u osječko naselje Filipovicu gdje u neljudskim uvjetima živi 86-godišnja Đurđica Murić. I druge sugrađane pozivaju na solidarnost prema starima i zaboravljenima.

Volonteri Rijeke ljubavi donijeli su ležaj, televizor, drva za grijanje, odjeću, posteljinu te pokušavaju urediti oronulu kućicu u kojoj Đurđica Murić živi zadnjih 10 godina. Od ove zime nema ni vode a, kako kaže, da nema dobrog susjeda teško bi prošla duga zima. Rijeka ljubavi svakoga mjeseca dovozi prehrambeni paket no, upozoravaju, briga za starije sugrađane u neimaštini mora biti sustavnija.

Želimo, kaže predsjednica Rijeke ljubavi Štefica Čučak, senzibilizirati javnost na težak i sumoran život starih i samih sugrađana kojih je u Osijeku sve više.

Rijeka ljubavi Đurđici Murić pomaže u sklopu projekta “Ublažavanje siromaštva na području Grada Osijeka” koji provodi Ministarstvo za demografiju, obitelj , mlade i socijalnu politiku RH u suradnji s Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb Grada i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.