Hrvatski radio

Radio Osijek

Pomoć udruzi "Devet života" uz Osijeka

13.06.2018.

11:01

Autor: Radio Osijek

fotografija iz priopćenja organizatora

fotografija iz priopćenja organizatora

Foto: - / -

Veća je količina hrane i potrepština prikupljena u akciji HNS ogranka Industrijska četvrt za pomoć Udruzi za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa „Devet života“ koja skrbi za napuštene mačke na području Grada Osijeka.

"Članovi HNS-ovog ogranka Industrijska četvrt, predvođeni predsjednikom Miroslavom Jelićem i tajnikom ogranka Dubravkom Pichlerom, održali su  akciju kojom su prikupljali donacije sugrađana za Udrugu za dobrobit i zaštitu mačaka i pasa „9 života“ koja skrbi za napuštene mačke na području Grada Osijeka. Središnje mjesto osječke Industrijske četvrti je paviljon i spomenik barunici Paulini Hermann, poznatoj i kao "Mačkamama". HNS-ovci su ovom akcijom željeli podsjetiti na djelo barunice Pauline Hermann i nastaviti s brigom za mačke. U zamjenu za donaciju kojom se pomaže rad Udruge „9 života“ sugrađanke i sugrađani su na poklon dobili majicu koju krasi lik mačke – jer Mačkamama je ujedno i simbol ovog HNS-ovog ogranka. Kako stoji na Facebook stranici Udruge „9 života“, cilj je Udruge pridonositi dostojanstvenom životu svih živih bića u skladu s njihovim potrebama, s posebnim naglaskom na sprječavanje zlostavljanja, mučenja i svih drugih nehumanih postupanja prema mačkama i psima, podizanja opće svijesti građana, upoznavanja javnosti sa Zakonom o zaštiti životinja, kastraciji i zdravstvenoj zaštiti mačka i pasa, te rad na prevenciji napuštanja kućnih ljubimaca. „Većina udruga pomaže psima, za koje postoje i azili. Mišljenja smo da zbog bolje i učinkovitije pomoći životinjama trebaju postojati i specijalizirane udruge za mačke. Udruga „9 života“ stoji na raspolaganju za informacije i pomoć - kroz savjete, ali i kroz veterinarsku skrb, međutim od građana ne prihvaća mačke za udomljavanje jer nema azil u koji bi iste smjestila. Znamo da im je svaka pomoć u radu dobrodošla, te smo na ovaj način željeli pomoći i aktivno sudjelovati u zbrinjavanju maca kojima treba dom. Očekivali smo ovako veliki odaziv naših susjeda iz gradske četvrti, koji uvijek pokažu da imaju osjećaje za slabije od sebe i izuzetno smo zadovoljni količinom hrane i potrepština koje smo prikupili“ poručio je predsjednik ogranka Miroslav Jelić", kaže se u priopćenju koje potpisuje tajnica Podružnice Željka Kolarić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.