Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno direktni letovi London-Osijek-London

02.06.2023.

21:27

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Stižu putnici iz Londona

Stižu putnici iz Londona

Foto: Grad Osijek / -

Prvi zrakoplov irske aviokompanije Ryanair na liniji London-Osijek-London danas je sletio u osječku Zračnu luku sa 185 putnika, a pola sata kasnije odletio za London sa 133 putnika, čime je krenula direktna linija London-Osijek koja će letjeti dva puta tjedno.

Riječ je o direktnoj liniji Osijek London (zračna luka Stansted) Osijek koju je najveća europska niskobudžetna aviokompanija najavila još početkom ove godine i kojom je ujedno označen njihov povratak na osječku Zračnu luku nakon punih sedam godina. U predstojećem ljetnom redu letenja Ryanair bi između Osijeka i prijestolnice Ujedinjenog kraljevstva trebao prometovati dva puta tjedno, i to ponedjeljkom i petkom. Na liniji će letjeti zrakoplovi tipa B737-800 iz Ryanairove flote kapaciteta od 189 putnika. Letovi su najavljeni do kraja listopada ove godine, a na ovoj će liniji u razdoblju od početka lipnja do kraja listopada u prodaji biti više od 16 tisuća sjedala. Letovi su planirani u poslijepodnevnim i večernjim satima, a moguće ih je bukirati putem službene Ryanairove web stranice.

Cijena prvog leta iz Osijeka za London bila je promotivna i stajala je 30 eura dok je karta za povratni let u ponedjeljak 5. lipnja skuplja za 18 eura, odnosno košta bi 48,99 eura.


Od danas ponovno direktna linija London-Osijek-London

Od danas ponovno direktna linija London-Osijek-London

Foto: Grad Osijek / -

Dočeku kabinskog osoblja i putnika na letu iz Londona i ispraćaju povratnog leta sa Zračne luke Osijek nazočio je i Simon Thomas, veleposlanik UK u RH koji je tom prigodom kazao kako već postoje odlični prijateljski odnosi između Slavonije i Velike Britanije te da od danas imamo još jednu stvar koja nas povezuje.

"Nadam se da će potaknuti turizam u oba smjera. Lokalno stanovništvo odlazi u London i Britanci dolaze ovamo kako bi uživali u poznatom Slavonskom gostoprimstvu i naravno promovirati poslovne veze između naših dvaju država", poručio je Thomas.


U ime RyanAira direktorica za CEE i Baltik  Alicja Wójcik Gołębiowska, izrazila je zadovoljstvo što se njihova kompanija vratila u Osijek u nadi da će ovaj let biti samo prvi od mnogih koji dolaze te se nada da će se dalje širiti i omogućiti bolja povezanost za osječku regiju i cijelu Hrvatsku.

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić je podsjetio da pored ove nove linije Osijek London iiz osječke Zračne luke već neko određeno vrijeme postoji međunarodna linija za München. Subvencioniranjem Zračne luke Osijek županija i Grad Osijek subvencioniraju i letove za München i za London.

"Kao što znate, od nedavno imamo opet brze letove prema Zagrebu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku. Nastavit ćemo i dalje ulagati u našu zračnu luku", najavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić.

Ovo je inače, pored linije Croatia Airlinesa za bavarsku prijestolnicu München, druga međunarodna linija za Zračnu luku Osijek u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Prvi let iz Londana dočekan je vodenim topovima.

Prvi let iz Londana dočekan je vodenim topovima

Prvi let iz Londana dočekan je vodenim topovima

Foto: Grad Osijek / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.