Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno Osječanin na čelu HNS-a

13.12.2020.

12:00

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Bivši saborski zastupnik HNS-a i trenutačno državni tajnik u Ministarstvu financija, Osječanin Stjepan Čuraj (40) novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata, odlučeno je u subotu .

Stranka je zbog epidemioloških razloga svoj tradicionalni sabor zamijenila online glasovanjem. Kako navode u priopćenju na web stranici, od ukupno 560 delegata 451 je pristupilo glasanju, a 394 podršku je dalo Stjepanu Čuraju, koji je bio i jedini kandidat, jer je Milorad Batinić u posljednji trenutak odustao od kandidature.
Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo je kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima i koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore. Također je poručio kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka više nisu dobrodošli.
"Želim politiku vjere i žrtve, ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći odnosno postaviti - prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi", poručio je novi predsjednik HNS-a.
Razloga zbog kojeg se prihvatio tog posla je, kaže, da vrati dostojanstvo svakog člana i povjerenje u stranku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.