Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno otvoren vinkovački 'Novi most'

22.01.2021.

13:35

Autor: Radio Osijek/ MVP

fotografije: HRT/mvp

fotografije: HRT/mvp

Foto: - / -

Nakon dvomjesečnih radova, za promet je danas u Vinkovcima ponovno otvoren most preko Bosuta u Ulici Ruđera Boškovića, koji Vinkovčani zovu Novi most. Radovi su pri kraju na dionici od križanja s ulicama Nikole Tordinca i Hrvoja Vukčića Hrvatinića do križanja s ulicom Matije Gupca.

"Ovakvi radovi uvijek izazivaju malo nevolje i našim sugrađanima koji žive u ulicama u kojima se izvode radovi te bih se htio ispričati stanovnicima ove ulice, ali to je tako jer radovi se moraju obaviti", kazao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Nakon što do svibnja završe predviđeni radovi u ulici Ruđera Boškovića, nastavlja Bosančić, Vinkovci će dobiti jednu od najljepših gradskih ulica. S prvim dužim razdobljem toplijeg vremena, most bi trebao dobiti i završni sloj asfalta.

"U narednih nekoliko desetljeća bit ćemo mirni s ovim mostom. U ulici smo promijenili cjelokupnu komunalnu infrastrukturu, a cijela ulica će dobiti dvije, umjesto dosadašnje četiri kolne trake", rekao je gradonačelnik Bosančić navodeći kako će cijeli projekt rekonstrukcije i obnove ulice Ruđera Boškovića i mosta preko Bosuta koštati više od 30 milijuna kuna.

A kada ti radovi završe, trebala bi početi izgradnja kružnog toka na križanju Ruđera Boškovića-Hrvoja Vukčića Hrvatinića i Nikole Tordinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.