Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno otvorena Studijska čitaonica

25.05.2020.

12:00

Autor: Radio Osijek

foto GISKO

foto GISKO

Foto: - / -

Nakon više od dva mjeseca, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek za korisnike je ponovno otvorila Studijsku čitaonicu i čitaonicu dnevnog tiska u središnjem prostoru te čitaonice u ograncima Donji grad, Industrijska četvrt, Jug 2 i Retfala.

Čitaonica u glavnoj zgradi bit će otvorena od 8 do 19 sati i 30 minuta, sa stankom od 13 do 13 i 30 radi dezinfekcije. Na raspolaganju je samo trećina mjesta u odnosu na ranije stanje. „U Studijsku čitaonicu inače stane 30-ak ljudi. Međutim, trenutačno ima samo 10 radnih mjesta koja su na razmaku od dva metra, a na pet se mjesta nalaze i računala. Morali smo odvojiti i čitaonicu dnevnog tiska u kojoj su samo tri mjesta. U Studijskoj čitaonici mjesto se može rezervirati elektroničkom poštom putem obrasca koji se nalazi na internetskoj stranici GISKO-a ili telefonski na broj 211-233. Uz naznaku koji termin želimo, može se rezervirati najviše pet knjiga. Kada ih korisnik želi nastaviti koristiti, knjige se spremaju u posebne vrećice i čekaju ga idući dan, a nakon što završi s korištenjem, odlažu se u karantenu na 72 sata”, objašnjava Svjetlana Mokriš iz Studijske čitaonice.

 

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.