Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovno uručene stipendije za mlade sportaše

15.03.2022.

14:32

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Grad Osijek osigurao je 45 godišnjih stipendija za mlade i talentirane osječke sportaše, pete i šeste kategorije. Riječ je o potezu i financijskoj potpori koja se ponovno uspostavlja nakon sedam godina.

– Stipendije su nažalost bile ukinute 2015. godine. Mi smo ih danas vratili. Govorimo o 45 stipendista, za što smo iz proračuna izdvojili 235.000 kuna. Stipendije mjesečno iznose 600 kuna za juniore i 400 kuna za kadete, a isplaćuju se tijekom cijele godine. Sveukupno smo za darovite sportaše, uključujući i vrhunske sportaše prve i druge kategorije, ove godine u proračunu izdvojili rekordan iznos od 550.000 kuna, istaknuo je gradonačelnik Ivan Radić.

Ivan Radić

Koliko će ova vrsta potpore značiti samim sportašima, konkretno veslačima Iktusa, pojasnili su Nina Orešković, Karlo Paunović i Donata Elez:

Stipendisti

Dodajmo, kako su pravo na stipendiju ostvarili sportaši olimpijskih i neolimpijskih sportova koji imaju status darovitog sportaša pete i šeste kategorije prema rješenju Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.