Hrvatski radio

Radio Osijek

Ponovo zabrana posjeta bolesnicima u osječkom KBC-u

20.06.2020.

17:49

Autor: Radio Osijek, HINA

foto Radio Osijek, arhiva, KZ

foto Radio Osijek, arhiva, KZ

Foto: - / -

Ravnateljstvo osječkog Kliničkog bolničkog centra je izvijestilo da su zabranjene posjete pacijentima, iako je nedavno najavljeno da će ponovno biti omogućene. Nova zabrana uslijedila je nakon što je u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno dvoje novooboljelih od koronavirusa.

"S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, a u cilju prevencije širenja bolesti Covid-19, uzrokovanu virusom SARS-Cov 2, zabranjuju se posjete u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Sigurnost i zdravlje naših pacijjenata su nam prioritet, osobito kada je riječ o osjetljivim skupinama, kao što su pacijenti na bolničkom liječenju", priopćilo je Ravnateljstvo bolnice.
Posjeti pacijentima u ovoj zdravstvenoj ustanovi bili su zabranjeni od 26. veljače ove godine, a 17. lipnja Ravnateljstvo je izvijestilo kako će ponovno biti omogućeni, sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
Nova zabrana uslijedila je nakon što je u Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata zabilježeno dvoje novooboljelih od koronavirusa, a riječ je o osobama koje su boravile u Srbiji i javile su se epidemiologu zbog povišene tjelesne temperature.
Prema podacima županijskog Stožera Civilne zaštite, novooboljele osobe imaju blage oblike bolesti i nalaze se na kućnom liječenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.