Hrvatski radio

Radio Osijek

Porast broja novozaraženih od Covida-19 u Virovitičko-podravskoj županiji

29.08.2020.

11:16

Autor: priopćenje

foto web VPŽ,Kristijan Toplak

foto web VPŽ,Kristijan Toplak

Foto: - / -

Od 25. kolovoza čak je 18 novooboljelih, troje u zadnja 24 sata, prijedlog Stožera bit će da se na 14 dana, počevši od 31. kolovoza, broj sudionika svatova ograniči na 50 osoba. Od početka epidemije u toj je županiji 66 zaraženih.

Troje novozaraženih zabilježeno je u zadnja 24 sata, kada je testirano 49 osoba, a dvoje se oporavilo. Od troje novo zaraženih, dvoje je starije životne dobi i kontakti su od već zaraženih, dok se muška mlađa osoba, prema epidemiološkim saznanjima, zarazila u jednom noćnom klubu. Svi imaju blage simptome bolesti. To se moglo čuti ne konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, na kojoj su uz načelnika Stožera Marija Klementa bili i članovi, dr. Miroslav Venus, Dinko Blažević i Josip Job. 

Na konferenciji za novinare se doznalo kako će Stožer civilne zaštite VPŽ, prema Stožeru civilne zaštite RH, uputiti prijedlog da se od 31. kolovoza, na 14 dana, broj sudionika svatova ograniči na 50, a prvenstveno zbog epidemiološke slike koja ukazuje da su jedno od žarišta na podruju Virovitičko-podravske županije, upravo svadbene svečanosti te noćni klubovi. Tako se od posljednjih svatova, bilježi devetero zaraženih, uz oko 130 njihovih kontakata koji su završili u samoizolaciji.
Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 66 osobe su se zarazile COVIDOM-19. Od toga, 29 ih je trenutno aktivno, trideset i šest osoba se oporavilo dok je jedan muškarac preminuo. (www.vpz.hr) 

načelnik Stožera VPŽ Mario Klement iravnatelj Zavoda za javno zdravstvo "Sveti Rok" Virovitičko-podravske županije Miroslav Venus

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.