Hrvatski radio

Radio Osijek

Posao za 55 žena kroz program „Zaželi”

05.11.2020.

14:00

Autor: Radio Osijek

Posao za 55 žena kroz program „Zaželi”

Posao za 55 žena kroz program „Zaželi”

Foto: - / -

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je Vukovaru nastavak projekta "Pokloni mi osmijeh" kojim će se na godinu dana zaposliti 55 teško zapošljivih žena. Riječ je o projektu u sklopu programa "Zaželi" Europskog socijalnog fonda.

Svaka će žena brinuti o šest domaćinstava, odnosno sve zajedno o 330 starijih i nemoćnih osoba s vukovarskog područja. Posao odnosno obilazak korisnika olakšat će im bicikli koje su dobile na korištenje. Usto, radi pridržavanja epidemioloških mjera i zaštite zdravlja žena i krajnjih korisnika osigurane su zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva. A za 20 žena ciljane skupine organizirat će se dodatne edukacije i prekvalifikacija kako bi bile konkurentne na tržištu rada.

Ugovore je djelatnicama danas uručio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Projekt je u cijelosti financiran s nepovratnih 4 milijuna 877 tisuća kuna iz Europskog socijalnog fonda. Gradu Vukovaru partneri su u projektu Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i Centar za socijalnu skrb Vukovar, a tehničku potporu pruža Vukovarska razvojna agencija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.