Hrvatski radio

Radio Osijek

Posebna priznanja za sedam dobitnika Suncokreta ruralnog turizma 2021. Osječko-baranjske županije

15.09.2022.

15:15

Autor: Ana Mitar Šimić

Dobitnici nagrada

Dobitnici nagrada

Foto: Ana Mitar Šimić / Radio Osijek

U svečanim prostorijama Osječko-baranjske županije održan je prijem za sedam dobitnika nagrade "Suncokret ruralnog turizma"  s područja Osječko-baranjske županije. Službena dodjela bila je u travnju u Cavtatu, a predsjednica hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj klub članova selo, Dijana Katica došla je u Osijek kako bi podijelila posebna priznanja. 


Šampionsku titulu "Veliki zlatni suncokret" osvojio je Restoran Crna svinja, Terra Negra Country Club, a osim šampionske titule u Osječko-baranjsku županiju stiglo je još šest nagrada i priznanja.

U kategoriji „Turistička seljačka gospodarstva” posebno priznanje za izniman doprinos, očuvanju tradicije i promociji ruralnog turizma dobio je Seoski turizam Lacković iz Bilja.

Restoran Ribnjak iz Našica nositelj je zlatne povelje u kategoriji „Tradicijska (ruralna) gastronomija, dok je u istoj kategoriji „Stari mlin”, restoran iz Dalja dobio brončanu povelju. U kategoriji „Vinski turizam” srebrna povelja dodijeljena je Vinariji Siber iz Erduta, a brončana Vinariji Horvat iz Kamenca.

U kategoriji „Ruralno turistički projekti” zlatnu je povelju dobio Kulturni i znanstveni centar „Milutin Milanković” iz Dalja.

Zamjenik župana Osječko-baranjske županije, Josip Miletić istaknuo je kako će županija i dalje poticati financijskim potporama ruralni turizam županije te kako su ove nagrade potvrda razvoja kontinentalnog  turizma na području Slavonije. 


Više o današnjem prijemu poslušajte u reportažnom prilogu.


Suncokret ruralnog turizma

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.