Hrvatski radio

Radio Osijek

Posebni ste ako ste u Vukovaru rođeni 3. svibnja

04.05.2018.

14:34

Autor: Željko Kovačević

Tata Igor i Mihaeal Naćuk (foto Ž. Kovačević)

Tata Igor i Mihaeal Naćuk (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

U sklopu obilježavanja Dana grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava primio je u Gradskom poglavarstvu male Vukovarke i Vukovarce rođene na Dan grada, 3. svibnja. Među njima je bila i najmlađa, trogodišnja Vesna Međeši.

Posebni ste ako ste u Vukovaru rođeni 3. svibnja, na Dan grada Vukovara. Onda vas do punoljetnosti prima gradonačelnik i čestita vam rođendan. Danas su kod gradonačelnika bili trogodišnja Vesna Međeši, petogodišnji Mihael Načuk, osmogodišnja Elena Jergić i desetogodišnji Leon Pencinger. Elena i Leon već su "veretani" proslave. Elena je pristojno zahvalila gradonačelniku Penavi Što ih je primio, a Leon je htio znati kada će mu obnoviti školu. Nije se dao smesti gradonačelnik Penava. Imao je odgovor i obećanje koje je završilo s uskoro, no nije propustio primijetiti:

" To je pravo pitanje! Bilo bi dobro da Leon završi u politici. Izravan je i postavlja prava pitanja!" - rekao je gradonačelnik Vukovara Penava, koji je dodao kako je sretan što će slijedeće godine ugostiti Lauru, koja je rođena ove godine, i njezine roditelje. 

"Sve činimo što je moguće da nas u Vukovaru bude što više" - rekao je Penava podsjetivši na odluku Grada Vukovara kako je jednokratna naknada za prvo dijete 1.000 kuna, za drugo 2.000 kuna, a za treće i svako sljedeće dijete  5.000 kuna.

Simboličnim iznosom od 300 kuna i bombonjerom gradonačelnik Penava i na ovaj je način želio skreuti pozornost javnosti na Vukovar i učiniti sve, ne bi li u budućnosti bilo što više Vukovarki i Vukovaraca.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.