Hrvatski radio

Radio Osijek

Posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu

31.03.2021.

15:11

Autor: Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u aktualnom mandatu naglasak je stavljen na izmjene u gradskom proračunu i potpore gospodarstvu u koronakrizi. Uoči sjednice u suradnji s Gradom Pulom, predstavljeni su donirani autobusi.

- Izmjene su pozitivne, idemo na povećanje za sedam milijuna kuna i zajedno s proračunskim korisnicima to će iznositi 80 milijuna kuna. Povećanje se prvenstveno odnosi na prihode od EU sredstava čime mislimo zaključiti prvu polovicu godine, rekao je gradonačelnik Tomislav Rob i istaknuo kako će se nastaviti s potporama prema najpogođenijima koronakrizom - Za tu namjenu osigurali smo 300.000 kuna, prvenstveno kao pomoć gospodarstvu. Kada budemo vidjeli koliko će ugostitelja povući potpore, drugi dio prenamijenit ćemo za male poduzetnike. Potpora će iznositi 2000 kuna po zaposlenom, odnosno 1500 za one koji imaju samo poslovnicu, potvrdio je Rob. 

Donirani autobusi Pulaprometa – začetak gradskog prijevoza u Belom Manastiru

Riječ je o dva autobusa, vrijednosti 180.000 kuna: - Još u rujnu prošle godine u suradnji s Gradom Pulom otvorila se ova mogućnost. U pitanju su rabljena vozila, ali u dobrom stanju. Njihova inicijalna namjena bit će za komunalni prijevoz i tijekom ljetne sezone prijevoz djece na bazene. No, najvažnije je kako ćemo ovim potezom dobiti mogućnost registracije kao pružatelji komunalnog prijevoza u suradnji s tvrtkom Baranjska čistoća d.o.o.,čime bi u budućnosti aplicirali prema EU fondovima i tako ostvarili pravi, ekološki gradski prijevoz za potrebe svih naših stanovnika, zaključio je Rob

Više u nastavku:

Tomislav Rob - sjednica Gradskog vijeća

Tomislav Rob - donacija autobusi

Galerija
foto:HRT Radio Osijek, Foto: -/-
foto:HRT Radio Osijek, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.