Hrvatski radio

Radio Osijek

Posljednje pripreme za početak Adventa u Tvrđi

25.11.2016.

12:00

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stara je gradska jezgra veliko radilište. Traju posljednje pripreme za početak programa ovogodišnjeg Adventa u Tvrđi. Rasvjetu će simbolično uključiti gradonačelnik Ivan Vrkić, a prvu adventsku svijeću upalit će župan Vladimir Šišljagić.

Svečano otvorenje „Adventa u Tvrđi“ održat će se večeras u 19 sati, paljenjem božićnih lampica. Već ovoga tjedna organizator, tvrtka Ceker d.o.o. Osijek, u suradnji sa suorganizatorima (Grad Osijek i Turistička zajednica grada Osijeka), te partnerom, tvrtkom Žito d.o.o., postavit će čak 33 lijepo dizajnirane i ukrašene drvene kućice, u prvom redu s prigodnom ugostiteljskom ponudom, kao što su kuhano vino, čaj (s rumom), domaće rakije, božićne slastice, kobasice i drugi prehrambeni proizvodi. Osim toga, Osječani i posjetitelji iz drugih gradova moći će u tim kućicama kupiti male božićne poklone za svoje najbliže i suvenire. Kućice će biti otvorene svakoga dana u poslijepodnevnim i večernjim satima, a svoj kutak imat će mnogi poznati osječki lokali i restorani. Cijeli prostor opet će biti atraktivno i dodatno ukrašen s naglaskom na centralni, Kužni pil, te nizom novih zanimljivih detalja i sadržaja, osobito za djecu, poput vrtuljaka. Svi posjetitelji ponovno će se moći grijati uz omiljene peći na drva, a na Trgu će se naći i posebni sadržaji i akcije kao što su Božićni bazar, Tajni vrt, Tajni djedica, Slatki kutak, Dobro se dobrim vraća i drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.