Hrvatski radio

Radio Osijek

Posljednji službeni put predsjednika Josipovića

13.02.2015.

13:26

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za posljednje službeno putovanje u predsjedničkom mandatu Ivo Josipović izabrao je Ladimirevce i Osijek. Kaže kako je htio posjetiti djecu na kraju mandata i podijeliti im darove s predstavnicima Humanih zvijezda Hrvatske.

"Moram istaknuti ljubav i trud koji ovdje ljudi ulažu da bi djeci pružili novi dom. Lokalna zajednica, županija i država naravno brinu o ljudima ovdje, financijski se pomaže, ali je zapravo najvažnija ljudska toplina", rekao je tijekom posjeta SOS Dječjem selu Ladimirevcima predsjednik Ivo Josipović. Podsjetio je kako je prije tri godine bio u selu i danas teško prepoznaje neku od djece koja su u međuvremenu porasla. "Ovo je sjajan oblik brige o djeci, od onih najmanjih do onih koji su na pragu da postanu svoji ljudi. Rezultati su koliko čujem jako dobri i zapravo ovaj tip organizacije obitelji s takozvanim SOS mamama koje su zaista sjajne žene i svoje znanje i ljubav daruju djeci je zaista nešto što treba odnjegovati", rekao je predsjednik Josipović. Izjavio je kako je na svom posljednjem službenom putovanju htio odonijeti darove djeci i odati priznanje ljudima koji vode brigu o najmlađima. Zanimljivo je kako je uz sportske rekvizite predsjednik u Ladimirevce donio i med proizveden u košnicama na Pantovčaku, o kojima su se brinuli djelatnici Ureda predsjednika.

U SOS Dječjem selu u Ladimirevcima šesnaest je obitelji i ukupno 75 djece. Ukupno SOS Dječje selo brine o 102 djece do njihova osamostaljivanja i zapošljavanja, no starija su djeca smještena u stambenim zajednicama. Uz predsjednika Josipovića SOS Dječje selo u Ladimirevcima posjetile su i Humane zvijezde Hrvatske, također s različitim darovima, loptama i sportskim rekvizitima. Bivši nogometaš i hrvatski reprezentativac Robert Špehar izjavio je kako je susret s djecom bio vrlo dirljiv, te kako je zadovoljan što se mogao uvjeriti da se s djecom u selu vrijedno radi. "Puno je djece izrazilo želju da se bavi nogometom, a nikad ne znate gdje se krije vrhunski svjetski talent", rekao je Špehar.  

Predsjednik Josipović s humanim je zvijezdama posjetio i Nogometnu akademiju Krpan & Babić u Osijeku koja djeluje pet godina. U njoj prve nogometne korake trenutačno razvija oko 300 djece o kojima brine 10 trenera. 

Posjet predsjednika Ive Josipovića bio je i Tema dana Radio Osijeka koju možete poslušati u cijelosti, kao i izjave predsjednika i našeg poznatog nogometaša Roberta Špehara iz Ladimirevaca. U Temi dana predsjednik je govorio o posljednjim danima predsjedničkoga mandata, svojoj političkoj budućnosti, osvrnuo se na neke događaje u našoj zemlji koji su se dogodili posljednjih pet godina, najavljenoj inauguraciji njegove nasljednice Kolinde Grabar-Kitarović, putovanjima i drugim temama. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.