Hrvatski radio

Radio Osijek

Postali smo legosi, postani i ti

16.12.2015.

12:32

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je održan okrugli stol u skopu istoimenog projekta "Postali smo legosi, posatani i ti". Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske i uključuje brojne volontere.

Na okruglom stolu sudjelovali su partneri u projektu - Lidija Štelcer iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, dr.sc. Tena Velki i Damir Vida iz Doma za odgoj djece i mladeži iz Osijeka. Oni su predstavili svoja iskustva u radu s djecom s poremećajima u ponašanju i uključenju volontera u rad s djecom. Veliki broj volontera studenti su Fakulteta za odgojne i obrazovne djelatnosti na kojem je okrugli stol i održan. 

Svrha je projekta "Postali smo legosi, postani i ti" poboljšati položaj i uključenost mladih osoba u zajednicu kroz promociju i aktivno uključivanje u volonterski rad, a ujedno omogućiti djeci potrebnu pomoć u svladavanju različitih prepreka tijekom odrastanja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.