Hrvatski radio

Radio Osijek

13:44 / 15.04.2015.

Autor: Stjepan Filipović

Postani umjetnik Dunava 2015.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za zaštitu prirode i okoliša "Zeleni Osijek" organizira međunarodni natječaj "Postani umjetnik Dunava" te poziva djecu od 6 do 16 godina koja žive uz sliv rijeke Dunav, da naprave vlastito umjetničko djelo koje slavi ovu poznatu rijeku i njezina prirodna bogatstva.

Ovaj ambiciozni natječaj ujedinjuje djecu iz 14 zemalja u cijeloj regiji. U proteklih 10 godina ovaj natječaj ujedinio je tisuće djece iz Dunavske regije.
Izazov za svakog učenika u dobi od 6 do 16 godina je stvoriti vlastite "ekološke umjetnine“. Inspiracija je moćni Dunav i  njegove pritoke.
Međunarodni natječaj „Postani umjetnik Dunava“ organiziraju Global Water Partnership Srednje i Istočne Europe (GWP CEE) i Međunarodna komisija za zaštitu rijeke Dunav (ICPDR). Nacionalni natječaj organizira Udruga za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek s ciljem poticanja djece da upoznaju svoje lokalne rijeke, osobno ih posjete  i razmisle što one  za njih znače.
U skladu s ciljevima Dana Dunava, natjecanje motivira djecu da razmišljaju o viziji Dunava kao multinacionalnoj sredini bogate kulture i tradicije, kao i raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta.
Natjecanje će se održavati na dvije razine: nacionalnoj i međunarodnoj.
Rok za prijavu na nacionalno natjecanje je 12.06.2015. Pobjednici će osvojiti nagrade i sudjelovati na međunarodnom natjecanju, gdje će moći osvojiti profesionalnu kameru i druge vrijedne nagrade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.