Hrvatski radio

Radio Osijek

Postavljene nove oslikane klupe

17.03.2016.

11:01

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što su oslikane klupe na Gajevom trgu, danas je pravim umjetničkim djelima uljepšan prostor na križanju Ulice Hrvatske Republike i Vijenca Jakova Gotovca .

Projekt "Oslikavanje klupa" provodi Udruga PLANTaža, u suradnji sa Zakladom Slagalica, tvrtkom Unikom d.o.o. te Gradom Osijekom, a cilj mu je vizualno uljepšati i popularizirati parkove veselim i umjetničkim klupama. Klupe su oslikavali akademski umjetnici Nataša Vuković, Željka Fuderer Levak, Drago Stojaković, Slaven Jurić i Nikola Faller. Svaka je klupa drugačija, a Osijek je prvi grad u Hrvatskoj koji se može pohvaliti s ovakvom vrstom umjetnosti, svojim mladim umjetnicima i njihovim djelima na gradskim lokacijama.
Kako ističu u udruzi, uz pomoć plesnog studija Shine, koji nastupa za vrijeme postavljanja klupa, na svoj kreativni način daju podršku gradu za kandidaturu za europsku prijestolnicu kulture 2020., a upravo danas u Osijeku boravi povjerenstvo koje odlučuje koji od hrvatskih gradova će ponijeti tu titulu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.