Hrvatski radio

Radio Osijek

Poštujte naše znakove u Općini Bilje

08.09.2020.

12:51

Autor: Željko Kovačević

Ivica Tkalec, Željko Cickaj (foto Ž. Kovačević)

Ivica Tkalec, Željko Cickaj (foto Ž. Kovačević)

Foto: - / -

U sklopu akcije prometne policije Poštujte naše znakove, u Bilju, policija je zaustavljala vozače savjetujući ih o prometnim pravilima, a oni koji su u potpunosti poštovali pravila vožnje bili su i nagrađeni.

Cilj akcije je, objasnili su organizatori, ukazati ne samo na početak školske godine i nove uvjete na cestama, već i skrenuti pozornost na sve vozače koji prolaze kroz Bilje da brzinu prilagode uvjetima vožnje u naseljenim mjestima. 

„Dosta ljudi i iz Bilja, ali i ostalih mjesta prolazeći na putu prema Osijeku kroz manja naseljena mjesta u Baranji nerijetko voze većom brzinom od dopuštene. Svjesni smo da se uvijek negdje žuri, no u toj žurbi dogode se i neželjene stvari”, upozorava Željko Cickaj načelnik Općine Bilje.

Da je brzina najčešći prekršaj potvrdio je i načelnik Policijske postaje Beli Manastir Ivica Tkalec.
„Mi smo tu prvenstveno da kontroliramo promet, ne da kažnjavamo. To nam je krajnja mjera. No činjenica je da se često kroz Baranju vozi brže no što je pravilima određeno. Upozoravamo stoga sve vozače da ćemo i dalje nadzirati stanje u prometu, a vozače molimo da poštuju prometne znakove naručito sada, kada su u prometu djeca koja su krenula u školu, među kojima je mnoštvo onih koji će se po prvi puta sami naći kao sudionici u prometu.”, upozorio je načelnik Tkalec.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.