Hrvatski radio

Radio Osijek

Pošumljavanje u Kopačkom ritu

27.11.2015.

15:20

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kao i lani, predstavnici udruge"Joga za svakodnevni život" će zajedno s predstavnicima Parka prirode Kopački rit obilježiti nastavak donacije svečanom sadnjom jednog stabla kod paviljona Info centra Kopački rit. Program počinje sutra (28. studenoga) u 9 sati.

Plodonosna suradnja Parka prirode Kopački rit i udruge "Joga u svakodnevnom životu" počela je prije godinu dana kada su u studenom 2014. članovi udruge "Joge u svakodnevnom životu“ sudjelovali u pošumljavanju Kopačkog rita donacijom za 350 sadnica divljih voćki. Do sada najveća donacija sadnica stabala jednom od biološki najraznovrsnijih staništa u Hrvatskoj  od članova i udruga "Joge u svakodnevnom životu" iz Hrvatske, Slovenije, Velike Britanije, Njemačke, Austrije i Mađarske ove je godine nastavljena sa doniranjem još 120 sadnica.

Na ovaj način udruga "Joga u svakodnevnom životu" želi poslati poruku o tome kako stremljenje miru, pomaganje i briga o bližnjima ali i o Zemlji i njezinim prirodnim biserima kao što je Kopački rit ne treba zanemariti niti u teška i prijeteća vremena kao što je današnji trenutak.

"Tama oko nas se može ukloniti jedino tako da upalimo svjetlo, svatko u svojim okvirima i prema svojim mogućnostima. Tri desetljeća aktivnog rada naše udruge, promoviranja zdravog i aktivnog načina života kroz mnogobrojne besplatne programe i akcije, sudjelovanja u zajednici kroz humanitarni rad, rad s djecom, skupinama s posebnim potrebama i u najnovije vrijeme socijalno ugroženim grupama predstavlja naš način unošenja svjetla u svakodnevnicu Hrvatske", stoji u prigodnoj poruci udruge "Joga za svakodnevni život". 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.