Hrvatski radio

Radio Osijek

Poticanje zelenih tehnologija u gospodarstvu

15.02.2023.

15:04

Autor: HRT Radio Osijek

Osnovana strukovna grupa HGK Osijek

Osnovana strukovna grupa HGK Osijek

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Osijek osnovana je Strukovna grupa za zaštitu okoliša. Cilj joj je poticanje članova na aktivnosti održivog razvoja

Zelena i digitalna Hrvatska moto je koji naše gospodarstvo sve više provodi i u praksi. S tim ciljem započelo se i u Hrvatskoj gospodarskoj komori kroz osnivanje Zajednice za zaštitu okoliša u gospodarstvu i na regionalnoj razini. "Kako HGK kao zajednica djeluje regionalno, a članice regionalne zajednice pokazale su interes za regionalno udruživanje mi smo im to i omogućili", rekla je stručna suradnica u Županijskoj komori Osijek Snježana Babić. Kako je kazala nakon izbora predsjednika i drugih članova Strukovne grupe dogovorit će se buduće aktivnosti. "Cilj je promicati održivo poslovanje i prihvaćanje modela zaštite okoliša kako bi se svima osigurao zdrav razvoj," rekla je stručna savjetnica. 

"Zajednica za zaštitu okoliša pri HGK potiče na regionalno organiziranje strukovnih organizacija gdje će predstavnici gospodarstva i drugih institucija omogućiti razmjenu informacija i suradnju", rekao je predstavnik Končar grupe Goran Romac. "Ili ćemo nazadovati ili će to biti prilika za nova tržišta. Europa potiče smanjenje stakleničkihi plinova i to je prilika za financiranje projekata iz europskih fondova. To nije birokratska prilagodba europskim odredbama nego pristup prevenciji i razvoju rješenja za dodanu vrijednost", rekao je Romac.  

Osnivanje strukovne grupe HGK Osijek

Osnivanje strukovne grupe HGK Osijek

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.