Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Sporazum o međusobnoj suradnji

10.02.2022.

13:57

Autor: HRT / Stjepan Filipović

gradonačelnik Goran Aladić i načelnik Ladislav Bece

gradonačelnik Goran Aladić i načelnik Ladislav Bece

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Sporazum o međusobnoj suradnji potpisali su Policijska uprava osječko-baranjska i Grad Donji Miholjac te općine Marijanci, Magadenovac, Viljevo i Podravska Moslavina.


Sporazumi se odnose na međusobnu suradnju i zajedničke aktivnosti Policijske uprave i lokalne zajednice koje su usmjerene ka prevenciji raznih vrsta nasilja, ovisnosti, imovinskog kriminaliteta te podizanju razine sigurnosti posebno djece predškolskog i školskog uzrasta i sigurnosti u cestovnom prometu. "Kreće se od najmlađih: vrtićke, osnovnoškolske, srednjoškolske dobi, potom su prisutne prijevare starijih osoba i ostale aktivnosti koje zajednički provodimo", rekao je gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić.

Svi ovi preventivni projekti namijenjeni su građanima od vrtićke do treće životne dobi, rekao je je načelnik Policijske uprave Osječko - baranjske Ladislav Bece te posebno istaknuo da ih zabrinjavaju prijevare starijih osoba. Kao primjer naveo je telefonski poziv kao službene osobe koja kaže da osoba, koju je nazvala, ima krivotvorene novce te da će poslati službenu osobu kojoj treba novce predati. "Imali smo situaciju gdje je građanin otišao u banku, digao svoju ušteđevinu te ju predao N.N. osobi koja je te novce odnijela. Kada je riječ o problematici u prometu policija će pomoći biciklistima te im dijeliti prsluke i svjetla za bicikle.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.