Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Sporazum projekta ,,Zajedno više možemo" u Valpovu

16.03.2022.

15:58

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Matko Šutalo i Ladislav Bece

Matko Šutalo i Ladislav Bece

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Sporazum o međusobnoj suradnji na provođenju i financiranju preventivnih projekata pod nazivom ,,Zajedno više možemo" na području Grada Valpova potpisali su gradonačelnik Valpova Tomislav Šutalo i načelnik Policijske uprave osječko - baranjske Ladislav Bece.


Različiti oblici rizičnog ponašanja zahtijevaju provedbu suvremenog kompleksnog programa prevencije, edukacije, rehabilitacije i resocijalizacije aktivnim sudjelovanjem svih relevantnih organizacija. Policijska uprava nositelj je preventivnih projekata pod zajedničkim nazivom Zajedno više možemo čiji je sadržaj i misija provođenje programa primarne prevencije svih oblika rizičnog ponašanja s naglaskom na prevenciju imovinskih delikata, posebice prijevara građana treće životne dobi na kućnom pragu, prevencija obiteljskog nasilja, prevencija zlouporabe sredstava ovisnosti (alkohola, droge, kocke), prevencije u cestovnom prometu te edukacija o kazneno - pravnoj zaštiti djece i mladih. Policijska uprava u suradnji s Gradom provodit će nacionalne i regionalne preventivne projekte koji su u skladu sa strateškim ciljevima i prioritetima Policijske uprave osječko - baranjske i Policijske postaje Belišće.

Grad Valpovo podmirit će nabavku, izradu i tiskanje preventivno-edukativnih materijala za provedbu onih preventivnih projekata koji će tijekom 2022. godine na području Grada biti usmjereni na prevenciju raznih oblika društveno neprihvatljivih ponašanja. Utrošak navedenih sredstava i zajedničke aktivnosti bit će usmjerene ka prevenciji raznih vrsta nasilja, ovisnosti, imovinskog kriminaliteta te podizanju razine sigurnosti posebno djece predškolskog i školskog uzrasta, te isto tako i drugih sudionika u prometu.


Sporazum Grada Valpova i PUOB

Sporazum Grada Valpova i PUOB

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Gradonačelnik Valpova

Načelnik Policijske uprave osječko - baranjske

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.