Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan sporazum "Slavonija"- turističko brendiranje pet županija

02.07.2018.

14:03

Autor: Ksenija Zelenić

Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: - / -

U Osijeku je danas potpisan sporazum o suradnji na kreiranju i promociji turističkog branda „Slavonija", koji bi trebao jamčiti strategiju razvoja kontinentalnog turizma pet istočnih županija Hrvatske.

Do sada su ulaganja u turizam Slavonije bila sporadična a ne strateška. U zadnje dvije godine, ministarstvo turizma uložilo je u brendiranje turizma Slavonije 37 i pol milijuna kuna. Nisu polučeni očekivani rezultati. U resornom ministarstvu planira se ići u reviziju operativnog programa koji Hrvatska ima s Europskopm Unijom, kaže ministar  turizma Gari Capelli. Revizijom operativnog programa vrijednog više od 500 milijuna kuna resorno ministarstvo želi uložiti sredstva u razvoj ciklo-turizma, ruralnog turizma, zdravstvenog te kruzing turizma.
Župan osječko-baranjski Ivan Anušić od sporazuma mnogo očekuje, tim više što je to mogućnost zapošljavanja i ostanka mladih u našoj zemlji. Turističke mogućnosti, kao gospodarska grana ovoga dijela Hrvatske, nisu dovoljno iskorištene i za očekivati je kako će to potpisani sporazum promijeniti, dodao je župan Anušić
Ministar Capelli je potvrdio kako će se poznata manifestacija Dani hrvatskog turizma, iduće godine održati upravo u Osijeku.

Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: HRT/Miroslav Lačanin

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.