Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan ugovor o izgradnji Mrežnog centra Osijek

09.06.2020.

13:05

Autor: Radio Osijek / IF

Potpisan ugovor o izgradnji Mrežnog centra Osijek

Potpisan ugovor o izgradnji Mrežnog centra Osijek

Foto: - / -

Hrvatski operator prijenosnog sustava HOPS investira 45 milijuna kuna u izgradnji nove zgrade Mrežnog centra Osijek, a ugovor je danas potpisan s izvođačem radova, tvrtkom Kamgrad. Mrežni centar Osijek brine o sigurnosti opskrbe električnom energijom svih kupaca na području pet slavonskih županija.

Ugovor vrijedan gotovo 39 milijuna kuna danas su potpisali predsjednik Uprave HOPS-a Tomislav Plavšić i Domagoj Kamenski u ime tvrtke Kamgrad d.o.o. iz Zagreba.  Ukupna je vrijednost projekta 45 milijuna kuna i bit će dovršen u roku od dvije godine. Mrežni centar Osijek prostirat će se na 370 četvornih metara prostora unutar objekta s tri etaže, a  gradit će se i zgrada skladišta s garažom za teretna vozila. Ukupna je površina novog objekta 2.600 četvornih metara.

Mrežni centar Osijek sada je smješten u TS Ernestinovo u neodgovarajućim prostorima, a dio je radnika zaduženih za održavanje transformatorskih stanica i dalekovoda smješten na više lokacija. Nedovoljni su i skladišni kapaciteti, a izgradnjom novog Mrežnog centra Osijek sve potrebno bit će na jednom  mjestu i osigurati sigurniju opskrbu električnom energijom svih kupaca na području pet slavonskih županija

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.