Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan ugovor o izgradnji novoga trga u centru Čepina

27.04.2021.

16:58

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

Ugovor o izgradnji novog trga ispred Centra za kulturu u Čepinu potpisao je načelnik Općine Dražen Tonkovac s izvođačima radova. Ugovor vrijedan 4,2 milijuna kuna, obuhvaća i izgradnju parka, pješačkih staza te parkirališta uz Ulicu kralja Zvonimira.

Kako je istaknuo načelnik Tonkovac, do sada u 1. fazu radova uloženo 800.000 kuna, a danas potpisanim ugovorom dodatna 4,2 milijuna: "Trg će biti popločen betonskim opločnicima, bit će tu ugrađena i urbana oprema, javna rasvjeta, novi pristup i novo parkiralište, a bit će zatvoren tako da će služiti i za održavanje svih naših manifestacija. Ovim će projektom Čepin konačno dobiti trg kakav zaslužuje. Svi nekako misle da je centar Čepina tamo gdje je benzinska i gdje je kruži tok, ali pravi je centar Čepina tu gdje smo danas potpisali izgradnju novog trga. Ovim projektom Općina Čepin riješit će jedan dugogodišnji problem sigurnosti djece koja iz škole izlaze izravno na Vukovarsku cestu koja je iznimno prometna", rekao je Tonkovac i dodao kako će Trg izmijeniti cjelokupnu vizuru centra Čepina.

Najpovoljniji natječaj za izvođenje radova bio je domaće tvrtke iz Čepina "Iver" d.o.o., koja će i izvršiti radove, a trebali bi biti završeni do kraja ove godine.

Javljanje Leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.