Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Ugovor o izgradnji podvožnjaka u Ulici sv. Leopolda Mandića

11.11.2021.

11:48

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Osječko gradonačelnik Ivan Radić potpisao je danas s predstavnicimna izvođača radova i nadzora-tvrtkama Osijek- Koteks i IGH ugovor o izvođenju radova i nadzoru na izgradnji podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića. Potpisivanju je nazočio osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

"Zajedničkim zalaganjem Osječko-baranjske županije, Grada Osijeka, Vlade Republike Hrvatske te resornog ministarstva  osigurana su sredstva u omjeru 85% iz Kohezijskog fonda Europske unije i 15% iz Ministarstva prometa, jer Grad Osijek ovaj projekt ne bi mogao sam isfinancirati", istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Radić. "Vrijednost potpisanog ugovora je malo više od 54 milijuna kuna. Radovi će trajati 20 mjeseci. Do kraja 2023. godine imat ćemo riješenu Čepinsku cestu. Kada govorimo o podvožnjaku radit će se nivelacija ispod željezničke pruge, izgradnja dvaju mostova: cestovnog i željezničkog, pješačke i biciklističke staze, javnu rasvjetu i izgradnju oborinske odvodnje", nastavio je.
Dodao je kako se tim projektom rješava veliki prometni čep na Čepinskoj ulici.  "Također kada govorimo o Čepinskoj cesti i rješavanju problema moramo reći kako nam se u blizini nalazi "S" cesta, svega par kilometara udaljena od podvožnjaka. Projekt Županije i Grada jest Gospodarski centar čija gradnja napreduje dinamikom kako je i zamišljeno, tako da ovim prometnim rješenjima privlačimo poduzetnike i od Osijeka činimo ono što i treba biti, a to je središte i metropola istočne Hrvatske", zaključio je osječki gradonačelnik Ivan Radić. 

Ivan Radić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.