Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Ugovor o izgradnji višestambene zgrade u Opatijskoj ulici

04.09.2020.

12:43

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš potpisala je ugovor o izgradnji višestambene zgrade u Opatijskoj ulici u Osijeku .

"Ukupna vrijednost za stanogradnju na području grada Osijeka je 34 milijuna kuna. Trinaest milijuna osigurat će se ove godine, 18 milijuna 2021. te tri milijuna kuna 2022. godine. Sredstva su namaknuta od prodaje stanova, sredstvima iz općih prihoda i jedan dio su kreditna sredstva Grada Osijeka. Grad Osijek u svom vlasništvu u ovome trenutku ima 653 gradska stana, trenutno na listi kandidata za zakup gradskog stana imamo 176 kandidata, te ćemo izgradnjom ove dvije višestambene zgrade (u Opatijskoj ulici u Osijeku, te Osječkoj ulici u Tenji) broj na listi čekanja uvelike smanjiti. Drago mi je da će radoive izvoditi osječka tvrtka Nukleus, a ukupna vrijednost za ovu zgradu je 9,5 milijuna kuna. Rok za završetak je 30. travnja 2021. godine", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Žana Gamoš

Nada Zebić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.