Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Ugovor o nabavci 12 niskopodnih autobusa

05.07.2018.

12:30

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Auto Hrvatska i osječki GPP potpisali su danas ugovor za nabavu autobusa za prijevoz putnika, za što je novac većim dijelom osiguran iz fondova Europske unije .

Riječ je o 12 novih niskopodnih gradskih autobusa kojima se rješava ključni problem zastarjelog voznog parka. 
Prosječna starost autobusa u osječkom gradskom prijevozu putnika je 11,7 godina - najstarija vozila s preko milijun i pol prijeđenih kilometara proizvedena su prije 22 godine. 
Projekt je vrijedan 20 milijuna kuna od čega su 18 milijuna kuna bespovratna sredstva Europske unije, a razliku u iznosu dva milijuna osigurali su Grad Osijek i GPP. "Autobusi imaju učinkovite dizelske motore s 320 KS, kapacitet od 85 putničkih mjesta od kojih je 35 sjedećih, najsuvremeniju opremu te zadovoljavaju sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti. Učinit ćemo sve da autobusi naprave što više sigurnih kilometara , da se građani u njima što udobnije osjećaju i da što duže služe gradu Osijeku", rekao je direktor Auto Hrvatska Mario Fabek.
"Četrdeset posto dnevne flote bit će nova vozila i putnici će na raspolaganju imati jedan niskopodni autobus najnovije generacije. Samim tim očekujemo povećanje broja putnika, a nabavka novih vozila odrazit će se i na bolji poslovni rezultat jer ćemo imati manje troškove goriva i u početku održavanja autobusa što će znatno utjecati na poslovanje", istaknuo je direktor GPP-a Mario Šapina.
Uz smanjenje troškova održavanja i zagađenja okoliša, ističu iz GPP-a, znatno će se poboljšati kvaliteta usluge javnoga prijevoza na području Grada Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.