Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan ugovor o početku radova u Tvrđi

29.06.2017.

11:13

Autor: Radio Osijek/AB/HŠ

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Ivan Vrkić potpisao je s tvrtkom MONTE-MONT Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji, dogradnji i prenamjeni kulturno javnog dobra Stare pekare u Edukativni i informativni turistički centar mladih i Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji Trga Vatroslava Lisinskog u Osijeku.

"Objekti nekadašnje vojne pekare i skladišta bit će prenamijenjen u Edukativni i informativni turistički centar mladih, a novi Trg bit će opremljen velikom pozornicom koja će značajno poboljšati infrastrukturu za potrebe izvođenja kulturnog i turističkog sadržaja" rekla je za Radio Osijek pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije Kornelija Mlinarević. Radi se o ukupno 9.437 m² obnovljenog prostora gdje se 5.527 m² odnosi na zgradu stare pekare, 2.528 m² na dvorište same zgrade i 1.382 m² na Trg odnosno javnu površine.

Gradu Osijeku dodijeljeno je nešto više od 52 milijuna kuna za projekt „Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara s Trgom Vatroslava Lisinskog, Tvrđa“, koji u se najvećem iznosu financira EU sredstvima (84,09% od ukupnog iznosa 62.570.187,78 kn).Obnovom stare austro-ugarske Vojne pekare, njegovom prenamjenom u Edukativni i informativni turistički centar mladih Stara pekara i izgradnjom Trga V. Lisinskog u Tvrđi, Grad Osijek oživjet će ovaj dio stare gradske barokne jezgre Tvrđe te ga učiniti izrazito privlačnim za turiste, osobito mlade. Od iznimnog je značaja za grad i regiju jer predstavlja početak sveobuhvatne obnove osječke Tvrđe kao regionalnog središta kulturnog turizma.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.