Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Ugovor rekonstrukcije i izgradnje vodoopskrbne mreže u Trpimirovoj

23.02.2018.

13:36

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U osječkom Vodovodu potpisan je ugovor o rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže u Trpimirovoj u Osijeku vrijedan 6 milijuna kuna .

U osječkom Vodovodu potpisan je ugovor o rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže u Trpimirovoj u Osijeku koja je postavljena od 1946. do 1960. godine. Uz dobru organizaciju stanovnici Sjenjaka neće osjetiti radove jer ni u jednom trenutku nebi trebalo doći do prekida vodoopskrbe stanovnika ovog naselja, rekao je direktor Vodovoda - Osijek Ivan Jukić.
Vrijednost radova je 6 milijuna kuna od kojih 80 posto financiraju Hrvatske vode, a 20 posto Vodovod - Osijek.
Projekt nije važan samo zbog izgradnje kružnog toka na Drinskoj ulici, već obuhvaća zamjenu vodovodnih instalacija i odvodnje u dužini jednog kilometra. Grad Osijek nije želio pristupiti izgradnji kružnog toka dok se ne zamijene dotrajale instalacije. Ugovor traje 4 kalendarska mjeseca, a radovi su podijeljeni u tri dijela, pojasnio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota. U prvom dijelu radova, koji će trajati oko trideset dana, kružni će tok ostati u potpunosti u prometu. U drugom dijelu zatvorit će se kružni tok, ali će biti napravljna asfaltirana vezna cesta, sjevernije od sadašnjeg ulaza u Sjenjak. Nakon toga Osijek koteks nastavlja izgradnju kružnoga toka. U trećem dijelu završavaju se zaostali radovi unutar projekta koji će se odnositi većinom na dio Drinske ulice.
Očekuje se da radovi završe unutar četiri mjeseca, a koliko budu dopuštali vremenski uvjeti nastojat će da radovi budu završeni i prije roka, rekao je dogradonačelnik Piližota.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.