Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisan Ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje

02.11.2018.

14:26

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U sklopu projekta Poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture, u Đakovu je potpisan Ugovor za rekonstrukciju i izgradnju sustava odvodnje na području aglomeracije Đakovo .

Aglomeracija Đakovo u vrijednosti 267 milijuna kuna u krajnjoj fazi izvedenosti doista će značiti veliki iskorak u izgradnji komunalne infrastrukture za grad Đakovo i šest okolnih naselja, rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. "Ova faza pretpostavlja rekonstrukciju 8 km vodovoda i preko 60 km različitih varijanti odvodnje što će svim građanima na području Đakova omogućiti priključenje na vodnu mrežu i odvodnju, te poboljšati kvalitetu života", istaknuo je ministar Ćorić.
Projekt je značajan jer će se razina priključenosti na javni sustav odvodnje podići s 80 na 95 posto, a na sustav odvodnje bit će priključeno 4.300 stanovnika naglasio je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.
"Ukupni projekt je nešto više od 200 milijuna kuna, a 150 milijuna kuna su bespovratna sredstva Europske unije. Lokalna samouprava i Đakovački vodovod daju 3,85 posto sredstava, odnosno oni će s 8 milijuna kuna moći dovršiti investiciju vrijednu 267 milijuna kuna", rekao je Đuroković.
Kako je rečeno prilikom potpisivanja Ugovora, dovršetak izgradnje bit će za 26 mjeseci.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.