Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisana suradnja Gaudeamusa s Akademijom Krpan&Babić i TŠ Batorek

13.06.2017.

12:22

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ugovore o donacijama ukupne vrijednosti 50.000 kuna potpisala je osječka Gimnazija Gaudeamus s Nogometnom akademijom Krpan&Babić i Tamburaškom školom Batorek .

Budući da ozbiljno bavljenje sportom ili glazbom dovodi u pitanje nastavak redovnog obrazovanja iz Gaudeamusa su odlučili kroz donacije i karijerno savjetovanje pomoći u razvoju ovih dviju institucija. Kako je istaknuo predsjednik školskog odbora gimnazije Gaudeamus Saša Šakić:

"U današnje vrijeme u hrvatskom obrazovnom sustavu bavljenje sportom, glazbenom školom ili bilo kojim drugim oblikom intenzivnih izvanškolskih aktivnosti neminovno dovodi u pitanje nastavak redovnog obrazovanja odnosno profesionalnu orijentaciju i pozicioniranje na tržištu rada. Svjedoci smo povreda i svjesni da ako se ne radi o izuzetnim talentima u sportu i glazbi nije moguće osigurati egzistenciju u tim područjima. Iz tog je razloga izuzetno važno karijerno savjetovanje odnosno rana profesionalna orijentacija sve djece, naročito sportaša", rekao je Šakć i dodao kako su upravo iz tih razloga odlučili pomoći polaznicima Nogometne akademije Krpan&Babić i Tamburaške škole Batorek.

Pomoć će biti u obliku donacije za karijerno savjetovanje u pomoći pri razvoju ovih dviju institucija. Ugovor o donacijama ukupne vrijednosti 50,000 kuna potpisali su predsjednik školskog odbora gimnazije Gaudeamus Saša Šakić, vlasnik tamburaške škole Franjo Batorek i predstavnica Nogometne akademije Krpan&Babić Ivana Krpan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.