Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisani Ugovori o dodjeli nekretnina kojima će se koristiti županija

04.06.2018.

12:26

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Posljednjeg dana boravka u Osječko-baranjskoj županiji hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Osijeku je nazočila potpisivanju ugovora o dodjeli nekretnina kojima će se koristiti županija .

Nekretnine se nalaze u Kapucinskoj ulici i Europske avenije u Osijeku i u službi su Osječko - baranjske županije a potpisivanje ugovora s Uredom državne imovine omogućuje daljnje investiranje u održavanje i uređenje objekata, rekao je župan Ivan Anušić. "Planovi su da se zgrade obnove i da se investicijskim održavanjem dovedu u prihvatljivo stanje. Objekti koje koristimo su devastirani i nisu, do sada, obnavljani, a zgrada u Europskoj aveniji spomenik je nulte kategorije."
Ministar državne imovine Goran Marić pohvalio je suradnju Ministarstva i jedinica lokalne samouprave pa tako i sa Osječko - baranjskom županijom i Gradom Osijekom. Na nedavnom sastanku s gradonačelnikom Vrkićem mnogi su problemi riješeni. "Zatekli smo na tisuće zapuštenih predmeta, izgubljene dokumentacije, a naša misija i politika jesu da imovina treba služiti onima koji su uz nju. U Ministarstvu je do sada samo jedna osoba bila zadužena za tolike tisuće predmeta. Oformili smo cijeli Odjel i pojačavamo službu, a nama su prioritet predmeti jedinica lokalne samouprave, jer ćemo tako najizravnije pomoći aktivaciji državne imovine i investicijama i zapošljavanjem na području cijele Hrvatske. U suradnji s gradonačelnicima i načelnicima općina te županijama dolazimo do podataka, osvježavamo registar državne imovine i sve nekretnine koje su na njihovim područjima pokušavamo imovinsko - pravno riješiti, a kad se oni riješe, onda možemo raspolagati određenom nekretninom te ju darovati, a sam čin darivanja je jednostavan jer se potpisivanjem ugovora riješi problem. Za ovo je trebala višemjesečna priprava kako riješiti imovinsko - pravne odnose jer je desetljećima bila komplicirana i vrlo zamršena situacija", rekao je ministar Marić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.