Hrvatski radio

Radio Osijek

Potpisani ugovori projekata za Gradski sportski park

03.07.2020.

12:35

Autor: Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

foto Radio Osijek / KI

Foto: - / -

U sklopu Provedbe Intervencijskog plana Grada Belog Manastira potpisani su ugovori projekata za Gradski sportski park i Uređenje prometne infrastrukture u Belom Manastiru. Gradski sportski park sastojat će se od kompleksa bazena i Gradskog stadiona, a ukupna vrijednost ugovora je 32 milijuna kuna.

Ugovore su potpisali ministar Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, a ukupna vrijednost potpisanih ugovora je 32 milijuna kuna.

Projekt Gradskog sportskog parka bit će realiziran na dvije lokacije, a sastojat će se od kompleksa bazena i Gradskog stadiona. Kako je istaknuo gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob, prva je postojeći bazenski kompleks čija je rekonstrukcija već u tijeku, a trebala bi biti završena tijekom kolovoza.

Drugi se projekt realizirat će se na mjestu postojećeg Gradskog stadiona gdje će se graditi novi s pomoćnim terenima i pratećim objektima. U sklopu radova planirana je gradnja središnje zgrade sportskog parka s tribinama, atletske staze, dvije moderne teretane i prostor za Sportsku udrugu grada. Kod izgradnje pomoćnih terena i očekujemo pomoć HNS-a, a ideja je napraviti i teniske terene, te moderno rukometno igralište koje će zimi moći biti hlađeno i pretvarano u klizalište. Gradnjom Sportskog parka osnažit će se i revitalizirati javna i društvena aktivnost središta grada čime bi se trebala osigurati sportska i društvena infrastruktura: "Ja bih ove ugovore nazvao draguljem u kruni Intervencijskog plana jer će donijeti dobrobit svakom pojedincu, sportašima, rekreativcima, učenicima, ali i lokalnoj zajednici u cjelini", rekao je Rob zahvalivši potpisnicima ugovora i svim suradnicima koji su sudjelovali na ostvarenju projekata.

Ministar Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić pohvalio je rad Gradske uprave Belog Manastira budući da prvotno Intervencijskim planom nisu bili obuhvaćeni projekti Sportskog parka: "Uspjeli su naći način da ostvare projekte koji se ne financiraju iz EU fondova upravo iz Intervencijskog plana, a Grad Beli Manastir je osim ovoga uspio na ovaj način uspostaviti projekte poput "Stanova za mlade", "Kuće kulena", "Dječjeg vrtića", brojnih prometnica i tako osigurati razvoj grada."

Galerija
foto: Grad Beli Manastir, Foto: -/-
foto: Grad Beli Manastir, Foto: -/-foto: Grad Beli Manastir, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-foto Radio Osijek / KI, Foto: -/-e390ad2b3538323ea7ee.jpeg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.